Индия е разположила най-малко 12 военни кораби на изток от Червено

...
Индия е разположила най-малко 12 военни кораби на изток от Червено
Коментари Харесай

Индия бори пиратството край Сомалия с безпрецедентна флотилия

Индия е разположила най-малко 12 военни кораби на изток от Червено море , с цел да подсигурява сигурността на корабоплаването против пиратите и е проверила повече от 250 плавателни съда, до момента в който западните сили се концентрират върху офанзивите на подкрепяните от Иран йеменски хуси, споделиха индийски чиновници, представени от Ройтерс.

Индия не се е включила към ръководената от Съединени американски щати оперативна група за Червено море и няма никакви военни кораби там. Но сега има два бойни кораба на първа линия в Аденския залив и минимум 10 военни кораба в северната и западната част на Арабско море, дружно със самолети за наблюдаване, споделиха чиновници. Това е най-голямото военно разполагане на Индия в района.

Министърът на външните работи Субраманям Джайшанкар сподели, че възходящите благоприятни условия, ползи и известност на Индия изискват нейната помощ в сложни обстановки.

" Няма да се считаме за виновна страна, когато неприятните неща се случват в съседство и ние споделяме " Нямаме нищо общо с това ", сподели той на обществено събитие във вторник.

Други страни имат военноморско наличие в района, в това число Съединените щати, Франция и Китай, само че индийските чиновници споделят, че наличието на Индия е най-голямо.

Индийските военни и представители на защитата споделиха, че личният състав на флота, в това число специфични командоси, е ревизирал повече от 250 плавателни съда и дребни лодки през последните два месеца, като над 40 от тях са тествани физически, защото пиратството се завръща в района след шестгодишно неявяване.

Най-малко 17 случая на похищение, опити за похищение и подозрителни подходи са регистрирани от индийския флот от 1 декември, споделиха те.
 Военноморски сили на Индия се притекоха на помощ на отвлечения транспортен съд в Арабско море
Военноморски сили на Индия се притекоха на помощ на отвлечения транспортен съд в Арабско море

Индийски боен аероплан е открил контакт с похитения транспортен съд

От ноември йеменските хуси нападат кораби в Червено море , част от маршрут, който съставлява към 12% от международния корабен трафик, в опит да поддържат палестинците във войната с Израел.

пази кораби в Червено море и.

Но индийските специалисти споделиха, че спорът се популяризира оттатък Червено море.

" Хусите и пиратството не са свързани. Но пиратите се пробват да употребяват тази опция, защото напъните на Запада са съсредоточени върху Червено море ", сподели чиновник на флота, поискал анонимност.

Говорител на индийския флот не отговори на искане за коментар.

Индийският флот прави класическа полицейска работа, сподели Харш Пант, специалист по външна политика в основания в Ню Делхи мозъчен концерн Observer Research Foundation.

и оказа помощ за спасяването на рибарски транспортен съд на Шри Ланка през първите два дни на тази седмица. През декември тя оказа помощ на два търговски кораба, обект на въздушни удари покрай изключителната икономическа зона на Индия.

" Като районен снабдител на сигурност (индийският флот) показва от ден на ден способността си да пази освен ползите си, само че и да дава убеденост на районните играчи, че желае и може да поеме районната отговорност ", сподели Пант.
 Индийски патрул стигна до отвлечния
Индийски патрул стигна до отвлечния " Руен "

Понастоящем корабът се насочва към бреговата линия на Сомалия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР